Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Πάρτε το ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.





Εδώ και τέσσερεις μήνες με κόπο , χρόνο , συνελεύσεις , διάθεση , κέφι , όρεξη , δημιουργήθηκε το πρώτο Θεατρικό ΔΙΚτυο ΑΝεξάρτητων Ομάδων (ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.).Το δίκτυο αριθμεί 49 μέλη μέχρι τώρα και φιλοδοξεί να έρθουν ακόμα περισσότερες ομάδες-μέλη , ακόμα περισσότερη συμμέτοχη στην συλλογικότητα.
Το ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. ολοκληρώνει τις θεματικές του συναντήσεις μέσα στον Μάιο και γίνεται σωματείο με σκόπο την καλλιτεχνική επικοινωνία των θεατρικών ομάδων που δρουν στην Ελλάδα κάθως και την διεκδίκηση απο την πολιτεία και τους φορείς ό,τι δικαιούται ένα συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα που έδω και χρόνια πρωταγωνιστεί στις θεατρικές σκηνές.
Οι όμαδες σήμερα έχουν αναμφισβήτητα μια πρωταρχική θέση στις προτιμήσεις του θεατρόφιλου κοινού και κυρίως των νέων ανθρώπων.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας δικτύωσης των όμαδων το ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. διοργανώνει στις 6 , 7 και 8 Ιουνίου το πρώτο φεστιβάλ θεατρικών ομάδων στο bios.Ένα καλλιτεχνικό τριήμερο με 17 παραστάσεις.Στις παραστάσεις θα υπάρχει και παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
Επίσης προτίθεται να διεκδικήσει από την πολιτεία χώρο ικανό να στεγάσει τις άστεγες ομάδες , κάθως επίσης αλλάγη του καθεστώτος που εμποδίζει την φοίτηση στις δραματικές σχόλες των κωφών.

Θεατρικό ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.
Γίνε μέλος του Δικτύου Ανεξάρτητων Θεατρικών Ομάδων!
Το Θεατρικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Ομάδων (ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.) είναι ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης ομάδων που ασχολούνται με το θέατρο, το χοροθέατρο, το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών κ.λπ. και οι οποίες κατά κύριο λόγο δρουν στην Ελλάδα. Λειτουργεί σε βάση συλλογική και στοχεύει στη συνάντηση, συνομιλία, συνεργασία, ανταλλαγή σε υλικοτεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο μεταξύ των μελών του, καθώς και σε συντονισμένες κρούσεις και διεκδικήσεις του Δικτύου απέναντι σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Βασική αρχή της πρωτοβουλίας είναι η υπεράσπιση της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας της καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς και η αυτοοργάνωση πέρα από μεσάζοντες, κομματικές, ιδεολογικές δεσμεύσεις και επιβολές.
Οι ομάδες που θέλουν να γίνουν μέλη του Δικτύου, αλλά και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που επιθυμούν τη στήριξη των ανεξάρτητων θεατρικών ομάδων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mitroo@dikano.net για αναλυτικές πληροφορίες.
καθώς και στο http://www.dikano.net/

1 σχόλιο:

THEATRO KOFON ELLADOS είπε...

Gia to dimosieyma se sxesi me tis theatrikes parastaseis pou tha dothoun 6-9 ioyniou me metafrasi sti noimatiki glossa alla kai gia tis diekdikiseis ton kofon se sxesi me tin fitisi tous se dramatikes sxoles sas enimeronoyme oti proto to Theatro Kofon Ellados apo to 1987 mexri kai simera agonizetai gia tin prowthisi tou politismou ton kofon kai ta dikaiomata tous. Sas perimenoume arwgous ston agwna mas thl. epikoinonias 210-3214708, Edra: Saxtouri 8-10 plateia Koumoundourou