Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΕΡΤ ΑΕ



Η ΕΡΤ αποφάσισε την διακοπή των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου ‘’ρεπορτάζ χωρίς σύνορα’’ και ‘’θεματική βραδιά’’ προφανώς γιατί εμπόδιζε την ποιοτική στροφή του καναλιού.
Μετά την ποιοτική αναβάθμιση του καναλιού από την Άννα Δρούζα τα τελευταία χρόνια όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως επικοινωνεί κανείς με εξωγηίνους , να θεραπευτούμε από τον καρκίνο , και να ενημερωθούμε από πολλούς σκοταδιστές καλόγερους και θεολόγους για τα δεινά που μας περιμένουν πέρασαμε στις εθνικές γιορτές του Μαίου με εθνικούς ήρωες τον Ρουβά και την Καλομοίρα.
Σ αυτό το κλίμα αναβάθμισης η κρατική τηλεόραση δεν μπορούσε να εκπέμπει εκπομπές του τύπου ‘’η γενιά των 700 ευρώ’’.Χαλάει το προφίλ.Πέφτει το επίπεδο.
Άλλωστε τι δουλειά έχει ο δημοσιογράφος σήμερα να ασχολείται με την έρευνα;Τι δουλεά έχει τώρα να σκαλίζει την πορεία των κινέζων απο τον Μάο στους Ολυμπιακούς αγώνες;Φροντίζουν άλλοι αξιόλογοι δημοσιογράφοι να περιορίζονται στο αναβολικό ιδεώδες και να μας ενημερώνουν , τι τον θέλουμε τον Κούλογλου τώρα;
Για τα παράπανω ο Κούλογλου απάντησε στον γένικο διευθύντη τηλεόρασης της ΕΡΤ Δημήτρη Γοντίκα ;
"Από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές, λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4,1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της ΕΤ-1.Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρ' ότι η διοίκηση μου ζήτησε να τη ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κ.λπ.) ξεκινάει από τον Ιούνιο, θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας".... ..."Εδώ και ένα μήνα, περίπου, μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε, μέσω του κ. Αναστασόπουλου, ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό, καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με τη βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνησή σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη".
Η βίζα βέβαια δεν ήρθε ποτέ για ευνόητους λόγους αν και ο Ρουσόπουλος διαβεβαίωσε πως δεν έχει άκουσει να συντρέχουν πολιτικοί λόγοι και ηρεμήσαμε.
Γι αυτή την νέα μορφή που παίρνει η λογοκρίσια άρχισε η σύλλογη υπογραφών στο
http://www.petitiononline.com/firepang/

Ζήταμε την απομάκρυνση του Παναγόπουλου απ την Διοίκηση της ΕΡΤ.
Αλλοιώς ας αναφωνήσωμεν όλοι μαζί
ΖΗΤΩ Η ΥΕΝΕΔ

9 σχόλια:

ΑΝΑΣΑ είπε...

Καλά τέτοιου είδους αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές τις ξέρουμε δέν είναι δα και τίποτα καινούργιο. Επικρατούν πάντα τα λαμόγια αρσενικά ή και θηλυκά ...Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο και που καιρός είναι να σταματήσει , είναι η υποχρεωτική συνησφορά του πολίτη με 20-25ευρώ μηνιαίως στα κρατικά. Πληρώνουμε τα πάλε ποτέ ρουσφέτια του κτιρίου με τους 20 κηπουρούς!!!

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Αφιερωμένο σε “εμάς” τους Ελληνες!!….. και τους “άλλους” Ελληνες!! :
“Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
-Φταίει ο θεός που μας μισεί!
-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
-Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
“ποιος φταίει; Ποιος φταίει;…
κανένα στόμα δεν τόβρε
και δεν τόπε ακόμα.
Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει, μας πατεί:
δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα! ”
Κώστας Βάρναλης, «Οι μοιραίοι»

τα λέμε

ΑΝΑΣΑ είπε...

Φιλαράκο, πώς πάει το ΔΙΚΑΝΟ ?Είμαστε έτοιμοι?

Περί Κούλογλου πάντως , ο ίδιος θα πρέπει να κάνει δωράκια σε όλους τους μπολόγκερς (δέν ξέρω βέβαια τί) μιάς και η υποστήριξη αυτή δέν έχει προηγούμενο.
Η ΕΡΤ φυσικά απο την άλλη στέκει απτόητη πάνω στον δημόσιο κώ...της. (Το ΠΑΣΟΚ έκανε καλή δουλειά στην 20ετία και τα αγαθά κόποις κτόνται- τζάμπα θα πήγαινε τόσο γλύψιμο?)

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

sourial είπε...

φιλενάδα το ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. πορεύεται δυνατά στην οργάνωση του , ένας οργασμός θεατρίνων πάντα είναι δυνάτος , έντονος , και διαρκής.Θα χαρούμε να σας ανταμώσουμε με όσο κόσμο περισσότερο διπλά σας...
Δεν θα μπορούσαν οι blogers να μείνουν αμμέτοχοι σε ένα θέμα που ακουμπάει την λογοκρισία.Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε βέβαια σε 20 χρόνια να κάνει την χώρα ένα απέραντο μπουρδέλο ενισχύοντας την λογική του δημοσίου ραχατιού αλλά τώρα έχουμε ΝΔ και πόλλα πράγματα που άπτονται της Δημοκράτιας και του δημόσιου συμφέροντος καταπάντουνται με τις γνώστες μέθοδους που μόνο η δεξιά ξέρει καλά να χείριζεται και να κάνει πράξη...
Το αισιόδοξο είναι πως ένα ανέρχόμενο 17% έρχεται να επίσημάνει πως οι ινδιάνοι είναι έτοιμοι να τα βάλουν με τους καουμπόυδες...αρκεί να προστατέψουν αυτό που συμβαίνει...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ είπε...

Μάλλον έχουμε πολλά κοινά.Χαιρετώ!

ΑΝΑΣΑ είπε...

Χαίρομαι για το ΔΙΚΑΝΟ...αυτά είναι τα καλύτερα...ελπίζω οι νύχτες μόνο να μήν είναι πολύ ζεστές και να έρθει κόσμος, γιατί βλέπω όλους να κατηφορίζουν πρός τα νότια. Πάντα όμως υπάρχουν και οι εραστές τηςσ σκηνής.
Περί δημοσίου οκ. το απόλυτο χάος.
Την αλλαγή όμως την φέρνουν οι γεννιές που έρχονται , τα παιδιά και η μυρωδιά τους και όχι οι πολιτικοί αυτοί καθεαυτοί . Δέν πιστεύω στους πολιτικούς σε κανέναν σχεδόν .Περί Τσίπρα άν κατάλαβα καλά θα δείξει...δέν είμαι σίγουρη ...

sourial είπε...

Οι αλλαγές σαφώς έρχονται απ τους νέους ανθρώπους , αλλά και απ τις γεμάτες πάθος ψυχές , απ τους γεμάτους χυμούς ανθρώπους.

Χαιρετώ και έγω Κατερίνα

Γουφ είπε...

Δυστυχώς το να βγάλουμε ολοι, απαντες, την τιβι απο τη μπριζα εστω για μια βδομαδα θα παραμενει εσαεί ουτοπία.
Σκεψου να τη βγαζαμε και για ενα μηνα.........

΄'Οπερ 'Αστικός είπε...

Φαντάζομαι την απάντηση του Κου Γοντίκα καπως έτσι <<...Στέλιο στην ΕΡΤ μην μιλάς για διαφημήσεις και νούμερα τηλεθέασης,αυτά να πας να τα πεις στο STAR .Eδώ είναι κρατική τηλεόραση και τα έσοδα είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Δεν μπορείς ρε φίλε να λές κατάμουτρα στον έλληνα οτι είναι φτωχός,οσο μπωρεί ακόμη να χρησημοποιεί την πιστοτική του κάρτα.Ο έλληνας Στέλιο είναι ευτυχισμένος για την Καλομοίρα μας.Ο έλληνας Στέλιο 'εχει την δύναμη να ασκεί ΒΕΤΟ στο ΝΑΤΟ.Και τέλος ο έλληνας Στέλιο και αυτό είναι το πιο συμαντικό είναι πρωταθλητής Ευρώπης.Μην μας το χαλάς,ΖΗΣΕ και συ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . Πάντως αν τελικά πας στην Κίνα φέρε δύο τόπια ματαξωτό γιατι μαλλον γίναμε Ρόμπα...>>